I. AKTUALNOŚCI

Zapraszamy na wyjątkowy Koncert Charytatywny Agi Zaryan.

Na scenie Artystce towarzyszyć będzie pianista Mateusz Pałka.

 

 

AGA ZARYAN

Twórczość Agi Zaryan to kwintesencja tego, co najlepsze w historii jazzu, a zarazem kontynuacja tradycji legendarnych dokonań wokalistek jazzowych. Światowe uznanie Artystka zawdzięcza wyjątkowemu stylowi z charakterystyczną lekkością frazowania i ciepłym matowym tonem głosu.

Aga Zaryan jest laureatką najważniejszych nagród w świecie muzycznym, od lat uznawaną za najlepszą wokalistkę jazzową w Polsce (ankieta Jazz Top – magazynu Jazz Forum). Jej płyty sprzedają się w rekordowych nakładach, udowadniając, że ambicja i wysublimowany styl pozwalają dotrzeć do szerokiego grona publiczności. Artystka podbija serca publiczności koncertując na całym świecie.

Aga Zaryan jest również aktywną działaczką społeczną, m.in: Ambasadorką PAH, sojuszniczką KPH.  Za swoją działalność została wyróżniona nagrodą Gwiazda Dobroczynności 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=6LB6f8z_cpY

Dyskografia:
2002/2007 – “My Lullaby” – album CD – Złota Płyta
2006 – “Picking Up The Pieces” album CD – Poczwórna Platynowa Płyta
2007 – “Umiera piękno” – album CD – Podwójna Platynowa Płyta / Fryderyk
2008 – “Live at Palladium” – album 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa Płyta             
2010 – “Looking Walking Being” album CD – Podwójna Platynowa Płyta
2011 – “A Book of Luminous Things” album CD – Platynowa Płyta
2011 – “Księga olśnień” album CD – Złota Płyta / Fryderyk                                     
2013 – “Remembering Nina & Abbey” – Platynowa Płyta
2018 – “What Xmas Means To Me”
2018 – “High & Low”

Centrala Management 2019

MATEUSZ PAŁKA

Mateusz Pałka (1993) – polski pianista, improwizator, kompozytor. Artysta jest jednym z najciekawszych pianistów jazzowych młodego pokolenia. Zachwyca dojrzałą grą, subtelnością, dbałością o każdy dźwięk i profesjonalnym warsztatem. W jego pianistyce drzemie duch impresjonizmu i romantyzmu.

“Wysublimowany, uważny i wrażliwy pianista grający w sposób, który powoduje że chce się go słuchać. Umiar i pasja. Jest leaderem, który tworzy ważną przestrzeń dla innych z jego składu. Jestem ciekawa jego kolejnych muzycznych kroków i trzymam kciuki za następne projekty, których wiem że ma sporo w planach”


Podsumowanie roku 2018 w pneumonologii- informacje o IPF

Zapraszamy do obejrzenia podsumowania roku 2018 w pneumonologii. Informacji o IPF udzieliła w wywiadzie Pani dr Katarzyna Lewandowska z Instytutu Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie: (wystąpienie od 55 minuty 12s).


Podsumowanie Tygodnia IPF 2018

22 września 2018 w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie w ramach Tygodnia IPF 2018 odbyło się sympozjum pt. „Kompleksowa opieka nad chorymi na włóknienie płuc”, a 23 września Piknik IPF w Kuźni Golfa na Polach Mokotowskich. Była to doskonała okazja do spotkania i wymiany doświadczeń pacjentów, lekarzy i ekspertów w dziedzinie chorób płuc.

Naszym głównym celem jest szerzenie wiedzy na temat idiopatycznego włóknienia płuc. Szacuje się, że w Polsce chorych może być nawet dwukrotnie więcej, niż tych zdiagnozowanych. W ramach podejmowanych przez nas działań edukacyjnych, kolejny raz organizujemy obchody Światowego Tygodnia IPF, dzięki czemu pacjenci mogą podzielić się swoimi doświadczeniami i otrzymać dodatkowe wsparcie i konsultacje specjalistów podczas Pikniku IPF” — komentuje dr hab. n. med. Katarzyna Lewandowska z Polskiego Towarzystwa Wspierania Chorych na IPF

W trakcie pikniku uczestnicy i zaproszeni goście mieli możliwość wykonania bezpłatnych, profilaktycznych badań spirometrycznych oraz konsultacji z lekarzami, rehabilitantami i dietetykami. W trakcie trwania spotkania miał miejsce pokaz ćwiczeń oddechowych, przeprowadzono aukcję charytatywną, a czas umiliły występy artystyczne.

Dziękujemy naszym wspaniałym artystom: Zespół EB Sound, Mariusz Patyra, Gary Guthman, Sasha Strunin, Małgorzata Zalewska, którzy zechcieli uświetnić nasze spotkanie i wesprzeć naszych chorych podczas Pikniku Tygodnia IPF 2018.

W stronę naszych Artystów kierujemy słowa uznania i podziwu. Dziękujemy Artystom Muzykom za wspaniały pokaz talentu, artyzmu i piękna, za mistrzowskie wykonania.

MAŁGORZATA ZALEWSKA, SASHA STRUNIN,GARY GUTHMA

MARIUSZ PATYRA

 

Zespół EB Sound

 

 

ZESPÓŁ EB Sound

 

Dziękujemy naszym sponsorom: Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc, Boehringer Ingelheim, Roche Polska, ElektroTechMed, SaltPepper, Lindt za finansowe wsparcie organizacji Tygodnia IPF 2018. Dziękujemy Kuźni Golfa za udostępnienie miejsca i stworzenie piknikowej atmosfery.

Zdjęcia z obchodów Tygodnia IPF 2018 czytaj dalej


Serdecznie zapraszamy Państwa na Tydzień IPF 2018

Serdecznie zapraszamy!


POBIERZ LISTĘ OŚRODKÓW >>>